Yazar Hakkında

Sema Bilgin
Dört çocuklu bir ailenin en büyüğü olarak Trabzon'da dünyaya geldim. Babamın görevi dolayısıyla Türkiye'nin değişik yerlerinde bulunma, farklı kültürlerden insanları tanıma şansım oldu. Lisans eğitimimi iktisat üzerine, yüksek lisans eğitimimi ise, kamu yönetimi üzerine tamamladım. Alanımla ilgili konularda farklı eğitimler aldım. Evli ve iki çocuk annesi olan ben, eşimle birlikte bir süre ABD'de yaşadım. Halen  devlet memuru olarak bir kamu kurumunda çalışıyorum.

Özgür bir çocukluğum oldu. Yemekle hiç arası olmayan, damak tadı oldukça seçici bir çocuktum. En çok meyve yemeyi severdim. Onun dışında kalan her şeyin tadından önce konusuna ve görünüşüne bakardım. 

Pek çok yemekle, özellikle de pişmiş sebzelerle geç tanışmama rağmen, mutfağa ilgim her zaman vardı. Annemi, günleri için mutfakta hazırlık yaparken izlemekten ve izin verdiği sürece ona katılmaktan çok zevk alırdım. İlk mutfak denememse 10 yaşında pilavla oldu. İkinci sırada kızarmış patates gelecekti, ama bunu fark eden babam, tehlikeli olabileceğini söyleyip beni caydırınca, soyulmuş patatesleri haşlamak zorunda kaldım. O günlerden beri de, yemek pişirmeye devam ediyorum.

Mutfakla uğraşırken, pek çok kişi gibi ben de yiyeceklerin doğal ve organik olmasına önem veriyorum. Yiyeceklerimi mümkün mertebe kendim hazırlamaya dikkat ediyorum.  Örneğin yoğurdumu, yakın çevremizden gelen taze sütle kendim mayalıyorum. Reçellerimi, tarhanamı, turşumu ve zeytinimi bir kaç yıldır kendim yapıyorum. Bu arada evimin bahçesinin bir köşesini hobi bahçesi yaptım. Kendi yaz sebzelerimi yetiştiriyorum. Tüm bunları yapmaktan da büyük keyif alıyorum.

Bunların yanında,

40 yaşımı bir kaç yıl geçmiş olmama rağmen bir kitap yazma hedefimden henüz vaz geçmedim. 

Hala pişirirken yemeği koklayıp, lezzetli olup olmadığını kokusundan anlamaya çalışıyorum.

İnsanoğlunun bilinçli-bilinçsiz tüm olumsuz çabasına rağmen, doğal yiyecek kaynaklarının bir yerlerde korunduğuna inanıyorum.

Sema BİLGİN
02/03/2017-İzmit





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder