8 Mayıs 2018 Salı

Tandır Pilavı

Tandır Pilavı

Malzemeler:
Yarım su bardağı pilavlık bulgur
Yarım su bardağı pilavlık pirinç
1,5 su bardağu kemik suyu
Bir orta boy kuru soğan (yemeklik, ince doğranmış)
Bir orta boy havuç (soyulmuş, yemeklik, ince doğranmış)
Bir yemek kaşığı tereyağ
bir yemek kaşığı zeytinyağı
Bir çay kaşığı karabiber
Bir çay kaşığı zerdeçal (isteğe bağlı)
Tuz

Yapılışı:
Pirinci yıkayıp süzün ve en az yarım saat önceden tuzlu suyda bekleterek nişastasını salmasını sağlayın. Tekrar süzün ve tel süzgeçteyken bir kez daha yıkayın. Bulguru da sudan geçirip süzün.

Yağları tencereye alıp ocağa koyun. Tereyağ eriyince soğan ve havuçları koyup hafif kavurun. Pirinç, bulgur ve tuzu ekleyerek karışıncaya kadar tahta kaşıkla bir iki döndürün.

Kemik suyu, karabiber ve zerdeçalı ekleyerek tekrar karıştırın. Kapak kapalı olarak çok kısık ateşte pişmeye bırakın. Pilav suyunu çekince ateşten alın ve sofra bezine sararak demlenmeye bırakın.

Et yemeklerinin yanında sunabileceğiniz pilavınız hazırdır.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder