20 Nisan 2018 Cuma

Tam Ölçülü Yumuşacık Pandispanya (Sponge Cake)


Bu günkü tarifim oldukça kolay.

Malzemeler:
6 yumurta
180 gr elenmiş un
180 gr şeker
Bir paket vanilya
Bir fiske tuz

Yapılışı:
Kalıbınızı yağlayın ve unlayın. dilerseniz kelepçeli kalıp içine fırın kağıdı yerleştirin. Fırınınızı 180°C'ye ayarlayarak ısınmaya bırakın.

Yumurtaların aklarını ve sarılarını, sarılar yumurta aklarına bulaşmayacak şekilde ayırın. Bu kez usulü biraz değiştiriyoruz. Her zaman yumurta aklarıyla çırptığımız şekeri, bu kez yumurta sarıları ve vanilyayla, koyu krema kıvamını alıncaya kadar çırpın.

Diğer yanda yumurta aklarıyla bir fiske tuzu traş köpüğü kıvamına gelinceye kadar çırpın. Krema kıvamına gelen yumurta sarılarını ve elenmiş unu, traş köpüğü kıvamındaki yumurta aklarına ekleyerek, spatula ve tahta kaşıkla, karışımı söndürmeden, fakat yeterince karışacak şekilde alt üst edin.

Karışım homojen bir hal alınca, hazırladığınız kek kalıbına aktarın. Hamuru spatula ile ortadan kenarlara doğru çekere biraz yayın. Tepsiyi tezgaha bir kaç kez yumuşak hareketlerle vurarak, kabarcıkları çıkarın. Sıcak fırına sürün ve 30 dk kadar alt üst kızarıncaya kadar fırının kapağını açmadan pişirin.

İçi de tamamen pişen pandispanyayı fırından alın. Soğuyunca kalıptan çıkarın ve istediğiniz şekilde süsleyerek pastanızı hazırlayın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder