26 Nisan 2018 Perşembe

Kıymalı Fırın Böreği (Çok Kolay, Hızlı, Kıyır Kıyır)

Kıymalı Fırın Böreği (Çok Kolay, Hızlı, Kıyır Kıyır)

Zamanınız kısıtlı mı? Öyle süslemeyle, döşemeyle, şekil vermeyle uğraşmak istemiyor musunuz? 
İşte size çok kolay hazırlayabileceğiniz ve bir o kadar da severek yiyebileceğiniz börek tarifi!

Malzemeler:
Üç adet el yufkası
1,5 çay bardağı sıvı yağ
İçi için kıymalı harç
Üzeri için susam, çörek otu (isteğe bağlı)

Yapılışı:
Fırınınızı 200°C'de ısınmaya bırakın.

İki yufkanın arasına yarım çay bardağı sıvıyağ gezdirerek üst üste dizin. İkinci yufkanın üzerine, kıymalı harcı yayın. Üçüncü yufkayı da bunun üzerine serin. Yarım çay bardağı sıvı yağ gezdirin. 

Daire şeklindeki yufkaları bu halde dört kenarından bir miktar içe katlayarak bir kare elde edin. Bu karelerin karşılıklı iki kenarını, içindeki harcı dağıtmadan ve şekli bozmadan bir çabuk içe doğru katlayın. Sonra birer kez daha katlayarak, tam sınır olacak şekilde ortada buluşturun.

Çiğ haldeki böreği, ortada oluşan sınır çizgisi boyunca  kesin. Elde ettiğiniz iki parça böreğin her birini tekrar ikiye bölün. Böylece dört büyük parça elde etmiş olacaksınız. Bunları dağıtmadan yağlı pişirme kağıdına yerleştirin. Kalan yağı üzerlerine sürün ve isterseniz susam ve çörekotu serpiştirin. Sıcak fırında 15-20 dk kadar pişirin. Fazla soğutmadan doğrayarak servis yapın.

Not: Kıymalı harç miktarı size bağlı. Çok içli sevenler fazla, az içli sevenler az miktarda kullanabilir. Ayrıca kıymalı harç yerine arzu ettiğiniz ya da elinizin altında bulunan başka çeşit börek harcı da kullanabilirsiniz.

Afiyet, bal, şeker olsun! 

Kıymalı Fırın Böreği (Çok Kolay, Hızlı, Kıyır Kıyır)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder