4 Aralık 2017 Pazartesi

Sade Sütlaç


Malzemeler:
1 lt süt
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
Bir çimdik tuz
3 su bardağı kaynar su
Bir diş damla sakızı (isteğe bağlı)

Yapılışı: 
Eğer kullanacaksanız, damla sakızını havanda iyice ezin. Nişastayı, bir bardak sütle birlikte iyice karıştırın. Ayıklanıp yıkanmış pirinci, üç bardak kaynar su ve bir çimdik tuzla birlikte, nişastasını iyice salıncaya kadar, kısık ateşte iyice haşlayın. Pirinçler dibine tutmadan suyunu çekince, kalan sütü, nişastalı sütü ve damla sakızını ekleyin. Kısık ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırılarak kaynatın. Kaynamasına yakın şekeri ekleyin ve beş dk daha karıştırarak kaynatmaya devam edin. İyice kaynayıp kabarınca ocaktan alın. 

Sütlacın hararetinin gitmesi ve kaselere daha rahat boşaltabilmesi için tencerede beş dk bekletin. Daha sonra uygun kaselere boşaltarak soğumaya bırakın. Soğuyunca üzerlerini kapatmadan bir süre de buzdolabında soğutun. Sütlacın üzeri büzüştükten sonra üzerini kapatabilirsiniz.

Arzuya göre tarçın tozu veya dövülmüş ceviz serperek ya da tamamen sade olarak sunabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder