21 Kasım 2017 Salı

Cevizli Tarçınlı Kek

Cevizli Tarçınlı KekMalzemeler:
3 yumurta (oda sıcaklığında)
1,5 su bardağı toz şeker
Bir fincan eritilmiş tereyağ
Bir fincan sıvıyağ
Bir su bardağı süt
Bir fiske tuz
Bir paket vanilya
Bir paket kabartma tozu
250 gr un
Bir su bardağı doğranmış ceviz
Bir limon kabuğu rendesi
Bir tatlı kaşığı tarçın

Yapılışı:

Fırınınızı 180°C'ye ayarlayarak ısıtın. Fırın kalıbınızı yağlayıp unlayın.

Unu, vanilya, tuz, tarçın ve kabartma tozuyla birlikte iki kez eleyin.

Yumurta ve şekeri, rengi açılıp köpük köpük oluncaya kadar çırpın.

Yağı ve sütü yumurtalara ekleyin. Bir yandan düşük hızda çırpmaya devam edin, bir yandan da azar azar un ekleyin. Hamur tamamen homojen bir hal alınca, çırpma işlemini bırakın. Cevizleri ekleyip karıştırın.

Hamuru kek kalıbına boşaltın. Her yana eşit miktarda dağılmasına özen gösterin. Kalıbı bir kaç kez tezgaha vurarak içindeki hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayın.

Keki, sıcak fırına verin. 40-45 dk kadar, kapağını hiç açmadan alt üst pişirin.

Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. Çay saatine özel.Elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Sibel Hanımcığım. Siz de döktürüyorsunuz.

      Sil