13 Eylül 2017 Çarşamba

Tandır Pilavı

Tandır Pilavı
Malzemeler:
Bir su bardağı pirinç
Bir su bardağı bulgur
Bir orta boy havuç
Bir orta boy soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Bir kaşığı tereyağ
3 su bardağı kemik suyu
Bir çay kaşığı zerdeçal
Bir çay kaşığı karabiber
Tuz

Tandır Pilavı

Yapılışı:
Pirinç, nişastasını salması için en az yarım saat tuzlu ılık suda bekletilir.
Havuç yıkanıp soyulur. Soyulmuş soğanla birlikte incecik doğranır.

Zeytinyağı tencereye alınır. Kısık ateşte ısıtılır. Soğan ve havuç eklenerek, renkleri dönene kadar birlikte sote edilir. Tereyağı da eklenerek, eriyinceye kadar birlikte sote etmeye devam edilir.

Pirinç süzülür, bulgurla birlikte bir kaç kez duru sudan geçirilir. Tuzla birlikte havuçlara ilave edilir. Yakmadan birlikte biraz kavrulur. 

Kemik suyu, zerdeçal ve karabiber eklenerek kapak kapatılır. Kaynamaya başlayınca ateş gayet kısılır. Suyunu çekip göz göz olunca, ocak kapatılır. Kapakla tencere arasına bir kağıt havlu konularak 10-15 dk demlenmeye bırakılır. 

Demlenen pilav alt üst edilerek, başta tandırda pişirilenler olmak üzere tüm et yemeklerinin yanında servis edilebilir. Ben bu kez kurban etinden yaptığım kavurmayla birlikte sundum. Süslemesi size kalmış.

Bereketli olsun, kolay gelsin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder