5 Eylül 2017 Salı

Olgun İncir Reçeli

Olgun İncir Reçeli
Malzemeler:
1 kg olgun incir
1/2 kg toz şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
2-3 karanfil
5-6 damla limon suyu veya bir küçük parça limon tuzu
Bir silme çay kaşığı tereyağı

Yapılışı:
İncirleri yıkayın. Kabuklarını soymadan, sapları yukarı gelecek şekilde tencereye dizin. Üzerine karanfilleri, şekeri ve suyu ekleyerek bir gece bekletin.

Ertesi gün tencereyi hafif ateşte kaynamaya bırakın. Kaynayan reçele tereyağını ekleyin.

Yarım saat kadar pişen reçeli kontrol edin. Tahta kaşıkla suyundan az bir miktar alarak bir tabağa damlatın. Reçel kaşıktan damlarken uzuyorsa veya tabağa damlatılan reçelin suyu yoğun akışkansa, olmaya yakın demektir. O zaman limon tuzu veya limon suyu ekleyerek beş dakika daha pişirerek ocaktan alın.

Pişen reçeli tencerede bekletmeden kavanozlara alın. Zira çelik tencerede bekleyen reçel pişmeye devam eder. Hemen tüketecekseniz kavanozun kapağı açık olarak reçeli soğumaya bırakın.
Soğuyunca kapakları kapatın.

Hemen tüketilmeyecekse, sıcakken kapakları kapatarak kavanozları ters çevirin. Böylelikle soğuyan reçel vakumlanmış, başka bir deyişle konservelenmiş olur. Soğuyan kavanozları tekrar düz çevirip kapaklarını elinizle iyice sıkıştırın.

Reçelleriniz hazırdır.



Olgun İncir Reçeli


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder