29 Eylül 2017 Cuma

Karamel Sosu (Kuru Yöntem)

Karamel
Malzemeler:
Karamel
1 su bardağı toz şeker
50 gr tereyağ
200 gr çiş süt kaymağı (krema)

Yapılışı:
Şekeri kalın tabanlı bir sos tenceresine alarak kısık ateşe koyun. Kaşık kullanmadan, sallayarak eritin. Bu sırada şeker karamelize olacaktır. Çok acı sevmiyorsanız, fazla yakmayın.

Karamel
Şeker tamamen eridiğinde, tereyağını ekleyin. Tereyağı eridiğinde kenara alın. Bir dk kadar bekleyin. Bu sırada yüksek harareti giden karameli tekrar kısık ateşe alarak, bir yandan yavaş yavaş kremayı ekleyin,  bir yandan da karıştırın.

Krema tamamen eridikten sonra bir kaç dakika daha pişirin ve ateşten alın. Kenarda 15 dk kadar ılıttığınız karameli cam kavanoza boşaltarak tamamen soğumaya bırakın. Hemen kullanmayacaksanız bir hafta kadar buzdolabında bekletebilirsiniz.

Afiyet olsun.


Karamel

Karamel

Karamel

Karamel

Karamel

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder