15 Ağustos 2017 Salı

Elma Dilimli Kek

Elma Dilimli kek

Malzemeler:
3 yumurta
150 gr çiğ süt kaymağı (krema)
Bir fincan sıvı yağ
1,5 su bardağı toz şeker
Bir su bardağı süt
250 gr un
Bir su bardağı ayıklanmış çekirdeksiz kuru üzüm
Bir çimdik tuz
Bir paket vanilya
Bir paket kabartma tozu
Bir limon kabuğu rendesi
Bir tatlı kaşığı tarçın
Dilimlenmiş 3 adet  kabuklu elma

Elma Dilimli Kek

Yapılışı:
Kuru üzümleri yıkayın ve yarım saat kadar ılık suda bekletin. Böylece üzümlerin suyu içlerine alarak şişmelerini sağlayın.

Şişen üzümleri süzdürün ve kağıt havlu üzerine alın. Başka bir parça kağıt havluyla, üzümleri ezmeden, üzerlerine hafifçe bastırarak kurulayın.

Bir kaba 4 kaşık kadar un alın. Üzümlerin sularından tamamen kurtulduklarından emin olduğunuzda bu unla karıştırarak, unun üzümlere iyice sarılmalarını sağlayın. Uyguladığınız bu işlem pişme sırasında üzümlerin çökerek kekin tabanında birikmesine engel olmak ve kek içerisinde eşit bir dağılıma sahip olmasını sağlamak içindir.

30 cm kek kalıbını tereyağıyla yağlayıp unlayın.

Un, kabartma tozu, tarçın ve vanilyayı iki kez birlikte eleyin.

Yumurtaları şeker ve tuzla önce düşük, sonra yüksek hızda, krema haline gelinceye kadar iyice çırpın. İyice kabarmış, rengi açılmış, köpük köpük bir hal almış olan yumurtalara sıvı yağı, kremayı ve limon kabuğu rendesini ekleyerek çırpmaya devam edin.

Son olarak unlu karışımı ve unlanmış kuru üzümleri ekleyin. Tahta kaşık veya spatulayla iyice karıştırın. Homojen bir hal alan kek hamurunu, spatula yardımıyla hazırladığınız kek kalıbına alın. Kalıbı bir kaç kez hafifçe tezgaha vurarak hamurun içindeki kabarcıkların çıkmasını sağlayın.

Hazırladığınız elma dilimlerini kabukları dışarıya bakacak şekilde dikine ve istediğiniz şekli vererek kek hamurunun üzerine yerleştirin. Keki soğuk fırına koyun ve 180°C’de yaklaşık 45 dk kadar pişirin.

Pişen keki fırında bekletmeden çıkarın ve soğumaya bırakın. Soğuyunca kalıptan çıkarın ve kek fanusuna alın. Dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder