4 Temmuz 2017 Salı

Zeytinyağlı Sakız Kabağı

Zeytinyağlı Sakız Kabağı


Malzemeler:
Zeytinyağlı Sakız Kabağı
Zeytinyağlı Sakız Kabağı
  • 1/2 kg sakız kabağı
  • Bir küçük kuru soğan
  • İki yeşil sivri biber
  • İki küçük domates
  • Bir silme tatlı kaşığı tatlı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı yemeklik zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • Bir çay kaşığı toz şeker
  • Bir su bardağı kaynar su
  • Bir tutam dereotu
  • Tuz
Zeytinyağlı Sakız Kabağı
Yapılışı:
Tüm sebzeleri yıkayıp ayıklayın. Domateslerin zarlarını, soğanın kabuklarını soyun. İsteğinize bağlı olarak kabuklarını soyduğunuz veya üzerinde bıraktığınız kabakları, yemeklik kalınca doğrayın.

Soğanları ve biberleri söğüş doğrayın. Yemeklik zeytinyağı ile birlikte tencereye alın. Orta hararetli ateşte soğanlar saydam bir görünüm alana kadar sote edin.

Domatesleri söğüş doğrayarak soğanlara ekleyin. Birlikte bir dk kadar sote edin. Domatesler suyunu salacaktır. Bu sırada kabakları, tuzu, şekeri ve kaynar suyu ekleyin. Kapak kapalı olarak çok kısık ateşte pişmeye bırakın. Ara sıra dibini kontrol edin. İhtiyaç olursa kontrollü olarak kaynar su ekleyebilirsiniz.

Kabaklar piştiğinde yemeği ılımaya bırakın. Ilınınca servis kasesine alarak üzerine sızma zeytinyağı gezdirin. Doğranmış dereotlarıyla süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.

Not: Bu tarif 05/07/2017 tarihinde Nefis Yemek Tarifleri sitesinde yayınlanmıştır.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder