7 Temmuz 2017 Cuma

Şeftali Reçeli

Şeftali Reçeli
Malzemeler:
Şeftali ReçeliBir kg sert şeftali
1/2 kg toz şeker
Bir fincan su
5-6 damla limon suyu veya bir küçük parça limon tuzu
Bir silme çay kaşığı tereyağı

Yapılışı:
Şeftaliler yıkanarak soyulur. Elma dilimi gibi 12 parçaya dilimlenir. Bu esnada çekirdeği de çıkarılmış olur.

Şeftali ReçeliŞeker ve su derin bir tencereye alınır. Kısık ateşte kaynamaya bırakılır. Kaynayan şekere tereyağı ve şeftaliler atılır. Kapak yarım açık olarak tekrar kaynamaya bırakılır. Bu esnada başında durmak gerekir. Taşmasına izin verilmeden, kaynayan tencerenin kapağı açılır.

20 dk kadar pişen reçel kontrol edilir. Tahta kaşıkla suyundan az bir miktar alınarak bir tabağa damlatılır. Reçel kaşıktan damlarken uzuyorsa veya tabağa damlatılan reçelin suyu yoğun akışkansa, olmaya yakın demektir. O zaman limon tuzu veya suyu eklenerek beş dakika daha pişirilerek ocaktan alınır.

Şeftali ReçeliPişen reçel tencerede bekletilmeden kavanozlara alınır. Hemen tüketilecekse kapak açık olarak soğumaya bırakılır. Soğuyunca kapakları kapatılır. Hemen tüketilmeyecekse, sıcakken kapaklar kapatılarak kavanozlar ters çevrilir. Böylelikle soğuyan reçel vakumlanmış, başka bir deyişle konservelenmiş olur.

Afiyet olsun.


Şeftali ReçeliNot: Burada verdiğim reçel pişirme yöntemini, elma, armut, mürdüm eriği, kayısı ve dut için de uygulayabilirsiniz.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder