30 Temmuz 2017 Pazar

Erzincan Çorbası

Erzincan Çorbası
Malzemeler:
Erzincan Çorbası250 gr dana kıyması
1 çay kaşığı karabiber
1 küçük soğan
3-4 diş sarımsak
1 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Bir çay kaşığı acı pul biber (isteğe bağlı)
1 su bardağı erişte
3 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
12 su bardağı kaynar su
Erzincan Çorbası
Yapılışı:
Soğanı rendeleyin. Kıymayı, rendelenmiş soğan, karabiber ve bir miktar tuzla yoğurun. Unu bir tepsiye alın. Kıymadan misket büyüklüğünde köfteler yaparak tepsinin içine atın. Ara sıra tepsiyi sallayarak, unun köftelere sarılmasını sağlayın.

Kaynar suyu ve tuzu bir tencereye alın. Orta hararetli ateşte kaynarken, erişteleri suya ekleyin.  10 dk kapak aralık kaynatın. Sonra köfteleri ekleyin. 10 dk da bu şekilde pişirin. Bir yanda yoğurt ve yumurta sarısını çırpın. Kaynayan çorbanın suyundan bir kepçe ekleyin ve karıştırın. Bu terbiyeyi çorbaya ekleyip beş dk kadar daha pişirin. Pişen çorbanızı ateşten alın.

Sos tavasına yağları alın. Kısık ateşte eritin. Sarımsakları doğrayın ve salçalarla ve istenirse acı pul biberle birlikte yağa ekleyin. Salça kokusu çıkıncaya kadar karıştırarak kavurun. Naneyi ekleyip sosu ateşten alın. Çorbanızın üzerine döküp, bir kez karıştırın.

Çorbanız servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Sema BİLGİN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder