25 Mayıs 2017 Perşembe

Tavuk Burger (6 Kişilik)

Tavuk Burger
Malzemeler:
Tavuk Burger4 parça tavuk sarma (derisi ayıklanmış)
1 dilim bayat ekmek
1 orta boy soğan
4 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
6 büyük burger ekmeği
Domates dilimleri
Kornişon turşusu dilimleri
Soğan halkaları
Marul yaprakları
Ketçap
Tavuk Burger
Mayonez

Yapılışı:
Soğan ve sarımsak soyulur. Soğan 6-8 parçaya ayrılıp sarımsaklar ve ekmeklerle birlikte mutfak robotunda çekilir. Tavuklar da büyük parçalara ayrılarak çekilmiş malzemeye eklenerek birlikte robottan geçirilir. Bir nevi kıyma haline gelen karışıma karabiber, köri, kimyon, tuz ve zeytinyağı eklenerek yoğrulur.

Tavuk BurgerFırın 200°C'ye ayarlanarak ısıtılır. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serilir. Hamur altı parçaya ayrılarak yassı şekil verilir. Fırın tepsisine yerleştirilerek fırına sürülür. 15 dk pişirilerek fırından alınır.

Burger ekmeklerinin bir yanına mayonez, bir yanına ketcap sürülür (arzuya bağlı ama, bu şekilde lezzetli oluyor). Arasına Tavuk köftesi, marul yaprağı, domates dilimi, soğan halkası ve kornişon turşusu konarak, kızarmış patates veya fırında zerdeçallı patatesle servis yapılır. Arzu edilen bir içecekle servis yapılır.


Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder