22 Mayıs 2017 Pazartesi

Nohut Yemeği

Nohut Yemeği
Malzemeler (dört kişilik):
1/2 kg kuru nohut
Bir küçük kuru soğan
Bir kaşık tereyağı
Bir kaşık zeytinyağı
Bir tatlı kaşığı domates salçası
Bir tatlı kaşığı biber salçası
Bir çay kaşığı kimyon
Tuz

Yapılışı:
Nohut ayıklanıp yıkanır. Ertesi gün pişirilecekse geceden soğuk suda, kısa sürede pişirilecekse, en az iki saat önceden kaynar suda bekletilerek fasulyelerin şişmesi sağlanır.

Su miktarı nohutların en az 1,5 katı yükseklikte olmalıdır. Ayrıca kullanılacak su fasulyelerle birlikte tencereye konulacağından, iyi su olmasına dikkat edilmelidir.

Soğan soyulur, yemeklik ince doğranır. Yağlar tencereye alınır. Tereyağı eriyince soğanlar eklenir, hafif pembe kavrulur. Salçalar eklenerek, bir iki kez döndürülür.

Şişmiş nohutlar suyuyla beraber tencereye konur. Tuz ve kimyon eklenir. Su miktarı, fasulyelerden üç parmak yukarıda olmalıdır. Yeterli su yoksa, kaynar su eklenir. Düdüklü tencere kullanılacaksa, kapak kapatılarak pişirme talimatına uygun olarak, genellikle 15 dk kadar pişirilir.

Normal kapaklı tencere kullanılacaksa, su miktarı pişirme sırasında kontrol edilmelidir. Eğer yemek suyunu çeker ve yeterli gelmezse, kontrollü olarak kaynar su eklenmelidir. Pişmiş yemeğin su seviyesi, fasulyelerin üzerini biraz geçmelidir.

Arzu edilen türde pilav, turşu veya soğanlı salata ile servis yapılır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder