24 Mayıs 2017 Çarşamba

Kıtır Ekmekler

Kıtır Ekmek
Bazen evde ekmek birikince, ne yapacağımı şaşırıyordum. Zira bizde ekmek atılmaz. Küflenmesine de izin vermek istemediğimden, bulduğum en iyi çözüm, kıtır ekmek yapmak oldu. Çorbaların üzerine çok yakışıyor. Hiç bir şeyi karıştırarak yemeyi sevmeyen kızımsa tek basına kıtır kıtır yemeyi tercih ediyor. İşte yapımı çok kolay, bayatlama, bozulma derdi olmayan kıtır ekmeklerin yapılışı:

Malzemeler:
Ekmek dilimleri
Kıtır EkmekFırın tepsisi

Yapılışı:
Fırını 100°C'ye ayarlayarak ısıtın. Ekmek dilimlerini, kenarlarını bir parmak genişliğinde küpler halinde doğrayın. Ekmek parçalarını fırın tepsisine alın ve önceden ısıttığınız fırında 1 saat tutun. Çıkardığınızda kıtır ekmekleriniz hazırdır. Ekmekleri bir kavanozda veya temiz bir mutfak torbasının içinde saklayabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder