29 Mayıs 2017 Pazartesi

Fırında Patates Oturtma (6-8 Kişilik)


Malzemeler:
Fırında Patates OturtmaDört orta boy patates
200 gr kıyma
Bir kuru soğan
Bir yemek kaşığı tereyağ
İki yemek kaşığı yemeklik zeytinyağı
Bir tatlı kaşığı domates salçası
Bir tatlı kaşığı biber salçası
Bir çay kaşığı karabiber
Bir çay aşığı öğütülmüş kişniş
İki su bardağı kaynar su
Patatesleri kızartmak için bir su bardağı kadar sıvı yağ
Fırında Patatesli Oturtma
Yapılışı:

Patatesler iyice yıkanarak temizlenir ve soyulur. Enine yuvarlak dilimlenir. Kızartma tenceresine yağ alınarak orta hararetli ateşte kızdırılır. Patatesler bu yağda arkalı önlü kızartılır. Kızaran patateslerin fazla yağı kağıt havlu üzerine çıkartılarak alınır. Daha sonra uygun bir fırın kabının tabanına yayılır ve tuzlanır.
Fırında Patatesli Oturtma
Fırın 220°C'ye ayarlanarak ısıtılır. Soğan yemeklik doğranır. Zeytinyağı, kıyma ve soğan tencereye alınır. Kıyma suyunu salıp hafif çekince, salçalar eklenir. Tamamen suyunu çekip yağına kalıncaya kadar, orta hararette karıştırılarak kavrulur. Kavrulan kıyma ateşten alınarak tuz, kişniş ve karabiber eklenerek karıştırılır. Hazır olan karışım ateşten alınarak patateslerin üzerine serilir.
Fırında Patates Oturtma
Yemeğin üzerine kaynar su gezdirilir. Tereyağından parçalar alınarak üzerine konur. Fırın kabının üzeri kapatılır. Önceden ısıtılmış fırına verilerek, 15 dk kadar fırınlanır. Fırından çıkarılan yemek, 10 dk kadar dinlendirilir. 

Arzuya göre pirinç veya bulgur pilavıyla servis yapılır.

Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder