24 Mayıs 2017 Çarşamba

Badem Unu Yapımı

Badem Unu
Badem UnuMalzemeler:
Kullanılacak miktarda çiğ badem
Kaynar su
Mutfak robotu

Yapılışı:
Badem UnuÇiğ bademleri bir kaba alıp, üzerlerini örtecek kadar kaynar su dökün. 20 dk kadar bu şekilde bekletip bademleri süzün.

Kuru bir bezin üzerine alarak, başka biz bezler üzerlerine bastırarak kurulayın. Bu arada kabuklarının sıyrıldığını göreceksiniz. Bu işlemi hemen yapmanız gerekiyor ki, bademler kolayca soyulsunlar.

Daha sonra tek tek elinize alarak üzerlerinde kalan kabukları tamamen temizleyin. Soyulmuş bademleri kuru sıcak bir ortamda kurumaya bırakın.

Bademler tamamen kuruduklarında, mutfak robotundan geçirin, un haline getirin. Badem ununuz, keklerde, bazı sütlü tatlılarda ve özellikle makaron yapımında kullanıma hazırdır.

Kolay gelsin.

Not: Makaron yaparken badem ununu bir kez de kullanacağınız miktardaki pudra şekeriyle birlikte rondodan geçirmenizi öneririm. Zira makarona başlamadan önce eleyeceğiniz badem unu daha ince bir doku alacak, böylece elekten daha kolay geçecektir. Ayrıca pudra şekeriyle de iyice harmanlanmış olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder