17 Nisan 2017 Pazartesi

Zeytinyağlı Taze Fasulye

Zeytinyağlı Taze Fasulye


Bu bahara çıkarken en çok özlediğim sebzelerden biri taze fasulye oldu. Her sebzeyi mevsiminde yemeyi seviyorum. Turfanda da almak istemiyorum ama geçen hafta pazarda görünce dayanamadım aldım.  Arayı bu kadar açınca da özlemem normal tabii...


Malzemeler:
Yarım kg taze fasulye
Bir kuru soğan
İki küçük domates
Bir diş sarımsak
İki kaşık yemeklik zeytinyağı
İki kaşık sızma zeytinyağı
Bir çay kaşığı şeker
Tuz

Yapılışı:
Fasulyeleri yıkayıp ayıklayın. Elinizle, istediğiniz uzunlukta kırın. Soğanı incecik doğrayın. Domatesleri yıkayıp soyun ve küp küp doğrayın. Sarımsağı soyup doğrayın.

Yemeklik zeytinyağını ve soğanı tencereye alın. Kısık ateşte hafif kavurun. Domatesleri, fasulyeyi, sarımsağı, şekeri ve tuzu ekleyip harmanlayın. Ateşi en kısığa alarak, kapağı kapalı olarak kendi suyuyla pişirin. Dibine tutmaması için ara sıra kontrol edin.

Pişen fasulyeyi servis kabına alarak soğumaya bırakın. Ilınınca üzerine sızma zeytinyağı gezdirin.

Afiyet olsun.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder