3 Nisan 2017 Pazartesi

Tavuklu Mevsim Salatası

Tavuklu Mevsim Salatası
Yaz yaklaşıyor. Daha hafif giysilerin giyildiği, daha hareketli olunan bu mevsime hazırlık yapmanın tam zamanı. İşte size bedeninizi hafifletmek, midenizi rahatlatmak için güzel bir salata tarifi. :)

Salata İçin Malzemeler:
Elinizin altında bulunan, mevsime uygun her türlü salatalık sebze
(Ben, kıvırcık marul, roka, mor lahana, maydanoz, dere otu, havuç, salatalık, domates, kırmızı biber ve soğan kullandım.)
İstenen miktarda limon suyu, sirke, zeytinyağı ve tuz

Salatanın Yapılışı:
Salata malzemelerini ayıklayın ve iyice yıkayın. Bir lt suya bir yemek kaşığı sirke olacak şekilde sirkeli su hazırlayın. Yıkanmış sebzeleri en az 20 dk sirkeli suda bekletin. Ardından tekrar sudan geçirin.

Yapraklı sebzeleri salatacıda veya süzdürerek kurutun. Diğer sebzeleri kurulayın. Yapraklı sebzeleri elinizle ve ezmeden, sebzeleri karıştıracağınız kabın içine parçalayın. Salatalık ve domatesi iri iri doğrayın. Havuçları kazıyın ve rendenin dilimleme tarafında ince dilimleyin veya rendeleyin. Soğanı halka doğrayıp, halkaları birbirinden ayırın. Kabı sallamak yoluyla sebzelerin karışmasını sağlayın.

Limon suyu, sirke, zeytinyağı ve tuzu, tuz eriyinceye kadar karıştırın. Tavuklar hazır oluncaya kadar, salata malzemelerini bir kenarda bekletin.

Tavuk İçin Malzemeler:
7-8 tavuk bonfile
1 yumurta
2-3 yemek kaşığı buğday unu
2-3 yemek kaşığı mısır unu veya galeta unu
Bir çay kaşığı karabiber
Bir çay kaşığı toz kırmızı biber
Bir çay kaşığı kimyon
Bir çay kaşığı sarımsak tozu
Tuz
Kızartmak için bir su bardağı sıvıyağ

Tavukların Yapılışı:
Tavukları hafif tuzlayın. Yumurtayı geniş bir kaseye kırıp, iyice çırpın. Buğday ununu ayrı bir kaseye alın. Mısır unu veya galeta unu ve baharatları bir kasede karıştırın. Tavuk parçalarını önce una, sonra yumurtaya, sonra da baharatlı mısır unu veya galeta ununa bulayın.

Kızartma yağını orta boy bir kızartma tavasına alın. Orta hararetli ateşin üzerinde kızdırın.
Yağ hazır olunca tavukları kısık ateşte, arkalı önlü, yavaş yavaş kızartın. Kızaran tavukları, fazla yağını alması için kağıt havlu üzerine alın.

Daha önce hazırladığınız salata sosunu, sebzelerin üzerinde gezdirin. İki kaşık yardımıyla altı üst edin. Ezmeden, servis için kullanacağınız salata kasesine alın. Hazırladığınız tavukları çapraz dilimleyin ve salatanın üzerine yerleştirin.

Oldukça iştah açıcı görünümde olan bu salatayı, kızarmış tavuk yerine ızgara veya haşlanmış tavukla da süsleyebilirsiniz. Böylelikle tam bir diyet yemeği elde etmiş olursunuz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder