27 Nisan 2017 Perşembe

Sodalı Börek

Sodalı Börek
Malzemeler:
Beş yaprak el yufkası
200 gr tereyağı
İki yumurta
1/2 şişe sodalı maden suyu

İçi İçin:
Bir kalıp beyaz peynir
Bir demet maydanoz

Yapılışı:
Maydanozu doğrayın. Peyniri içine çimdikleyin. Harmanlayarak böreğin içini hazırlayın. (Kıymalı harç kullanacaksanız bu linki takip edebilirsiniz.)

Tereyağını eritin. Fırın tepsisini yağlayın. Fırını 200 °C'ye ayarlayarak ısıtın. Yufkanın birini, kenarları dışarı sarkacak şekilde tepsiye yayın. Tereyağından 2-3 kaşık alarak yufkanın üzerinde gezdirin. İkinci yufkayı parçalamadan diğer yufkanın üzerine, bu kez dışarı taşırmadan, büzerek yerleştirin. Tekrar tereyağı gezdirin.

İç harcın yarısını yufkanın üzerine yayın. Diğer yufkayı da aynı şekilde büzerek üzerine yerleştirin. Yağlayın ve kalan harcı üzerine yayın. Kalan yufkaları da aynı işlemle tepsiye döşedikten sonra, en alttaki yufkanın tepsiden sarkan kenarlarını böreğin üzerine kapatın. Kalan tereyağını ve çırpılmış iki yumurta sarısını böreğin üzerine sürün. Böreği dilimleyin ve sodayı tüm böreğin üzerinde gezdirin. Sıcak fırına sürerek, üzeri kızarıncaya kadar 20 dk kadar pişirin, Fırının ısısını 150 °C'ye düşürerek, 10 dk kadar da bu şekilde çekmesini bekleyin. Pişen böreği fırından çıkarın ve ılınmaya bırakın. Son olarak kesilmiş yerlerden tekrar keserek dilimleyin.

Böreğiniz servise hazırdır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder