13 Nisan 2017 Perşembe

Fasulye Piyazı

Fasulye Piyazı

Akçaabat köftesinin yanında "salata mı piyaz mı?" sorusunun iki öznesinden biridir piyaz. Piyazı bana sevdirense, üç teyzemden ortancası olan Rabia Teyzem'dir. Üniversite ikinci sınıfta neredeyse her gün misafiri olduğum ramazan sofrasını bana açan teyzeciğimi sevgi ve minnetle anmak istiyorum. Mücadele etmeyi anne ve babamdan, sürekli ağrıyan beline rağmen en zor şartlarda bile yaşamındaki güzel şeylerden vazgeçmemeyi ise, sanırım Rabia Teyzem'den öğrendim.
Piyaza gelince...işte tarifi! 

Malzemeler:
İki su bardağı şeker fasulyesi
Bir kuru soğan
5-6 maydanoz yaprağı
Bir haşlanmış yumurta
Yarım limon suyu
4-5 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
Tuz

Yapılışı:
Fasulyeleri ayıklayıp geceden suya koyun. Şişen fasulyeleri haşlayarak pişirin ve süzdürün. Tuz ekleyip karıştırın.
Soğanı söğüş doğrayın. Biraz tuzla ovarak, acı suyunu çıkarın. Sudan geçirerek sıkın. Maydanozları ayıklayıp yıkayın ve doğrayın.
Soğuyan fasulyeleri servis tabağına alın. Üzerine yarım limon suyunu ve zeytin yağını gezdirin. Üzerini soğan, maydanoz ve dilimlenmiş yumurta ile süsleyin. İsterseniz, acı pul biber de ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder