17 Nisan 2017 Pazartesi

Çoban Kavurma

Çoban Kavurma
Malzemeler:
1 kg kuzu kuşbaşı
300 gr. arpacık soğan
2 domates
5-6 sivri biber
İki kaşık zeytinyağı
Bir kaşık tereyağı
Bir tatlı kaşığı kekik
Tuz

Yapılışı:
Soğanları soyun. Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Biberlerin saplarını ayırın, kalınca doğrayın. Yağları ve etleri tencereye alın. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişmeye bırakın. Bu sırada etler suyunu salıp çekecektir. Bu sırada tuzunu ekleyin. Etleri kontrol edin. Pişmemişse, bir miktar kaynar su ekleyip pişirmeye devam edin.

Etler pişip suyunu tamamen çekip yağına kalınca, soğan ve biberleri ekleyip, hafif kavurun. Domatesleri de ekleyip birlikte sote edin. Son olarak kekiği de ilave ederek, ateşten alın.

Kavurmanızı fırın kaplarına alın. Üzerini kaplayarak 250°C'de önceden ısıtılmış fırında 10 dk kadar tutun. Ardından çıkararak, sıcak olarak, çoban salatasıyla birlikte servis yapın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder