23 Mart 2017 Perşembe

Tuzlu Kek

Tuzlu Kek
Ev yapımı limonata ile sunabileceğiniz harika bir lezzet!

Malzemeler:
Tuzlu Kek3 yumurta
Bir su bardağı yoğurt
2/3 su bardağı zeytinyağı
250 gr un
1/2 pk kabartma tozu
5-6 yaprak maydanoz
5-6 yaprak dereotu
1/3 kalıp beyaz peynir
Bir çay kaşığı kırmızı pul biber
Tuz
Susam-çörek otu

Yapılışı:

Fırın 180°C'ye ayarlanarak ısıtılır. Kek kalıbı yağlanıp unlanır. Maydanoz ve dereotu temizlenip doğranır. Peynir parmak uçlarıyla parçalanır. Un ve kabartma tozu birlikte iki kez elenir.

Yumurtalar çırpma kabına kırılarak, kabarıncaya kadar çırpılır. Susam ve çörek otu hariç tüm malzemeler yumurtalara eklenerek karıştırılır. Hazırlanan kek hamuru tepsiye dökülür. Tepsinin tabanı üç dört kez tezgaha vurulur. Böylece kabarcıkları çıkarılır. Fırına sürülerek 30 dk kadar pişirilir. 30 dk sonunda kürdanla içi kontrol edilir. Gerekiyorsa biraz daha tutulur. Pişince çıkarılarak soğumaya bırakılır.

Afiyet olsun.

Not: Bu tarif, 06/06/2017 tarihinde Nefis Yemek Tarifleri Sitesi'nde yayınlanmıştır.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder