24 Mart 2017 Cuma

Tavşan Doğum Günü Pastası

Tavşan Doğum Günü PastasıMalzemeler:
İki adet Pasta keki
Beyaz Pastacı Kreması
Çikolatalı puding
Bir büyük paket hindistan cevizi
Islatmak için bir bardak soğuk süt
Üç-dört kutu yuvarlak, renkli şeker kaplı çikolata
Bir havuç
İstenen miktarda ince mum

Yapılışı:
İki pasta keki de enine ikiye bölünür. İkisi de soğuk sütle ıslatılır. Aralarına pastacı kreması sürülerek tekrar kapatılır. Üzerlerine sıcak çikolatalı puding gezdirilerek kaplanır.

Puding el yakmayacak kadar soğuduğunda, keklerden biri, yanda görüldüğü şekilde iki kulak ve papyon olacak şekilde, bir servis tabağı yardımıyla kesilir. Kesilen parçalar, tavşanın yüzünü oluşturacak kekin etrafına şekildeki gibi yerleştirilir. Tüm kekin üzeri hindistan cevizi ile kaplanır.
Tavşan Doğum Günü Pastası
Havuç yıkanıp soyulur. Pastanın üzerinde görüldüğü gibi çubuklar ve iki yarım daire elde edilir. Bunlarla tavşanın ağzı ve bıyıkları oluşturulur. Gözler ve ağız, renkli şekerlerle tamamlanır.

Kulaklar ve papyon da şekerlerle süslenir. Mumlar, pastanın bir kenarına bir arada olacak şekilde yerleştirilir. Bu şekilde tamamlanan pasta, bir gece buzdolabında bekletilebilirse, çok daha lezzetli bir kek elde edilmiş olur.

Afiyet olsun.

Not: (Bu tarif, 26/05/2017 tarihinde Nefis yemek Tarifleri sitesinde yayınlandı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder