17 Mart 2017 Cuma

Tahinli Havuç Salatası

Tahinli Havuç Salatası
Malzemeler:
3 orta boy havuç
1/2 su bardağı dövülmüş ceviz
1-2 diş sarımsak
İki yemek kaşığı zeytinyağı
Bir yemek kaşığı tahin
5 yemek kaşığı süzme yoğurt
Tuz

Yapılışı:
Havuçlar yıkanır, kazınır ve kalın rendelenir. Sıvıyağ tavaya alınarak hafif ateşte kızdırılır. Rendelenmiş havuçlar ve tuz eklenir. Tahta kaşıkla sürekli döndürülerek, havuçların yumuşaması sağlanır. Yeterince yumuşadıklarında, ateşten alınır ve soğumaya bırakılır.

Sarımsak ezilir. Tahinle birlikte yoğurda eklenerek iyice karıştırılır. Havuçlar, ceviz ve yoğurtlu karışım birlikte harmanlanır. Bu şekilde hazır olan salatanın sunumu ve süslemesi sizin zevkinize kalmıştır.

Afiyet olsun. :)

Not: Tahini fazla koymaktan kaçının. Aksi taktirde tahin, tadı ve dokusuyla diğer malzemeleri bastıracaktır. Ayrıca damakta, hoşlanmayacağınız acı bir tat bırakır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder