6 Mart 2017 Pazartesi

Sebzeli Tavuk Çorbası

Sebzeli Tavuk Çorbası
Malzemeler:
Sebzeli Tavuk Çorbası6 adet piliç incik
10 su bardağı kaynar su, tavuk suyu karışımı
Bir çay bardağı arpa şehriye
Bir küçük soğan
İki pırasa ya da taze soğan yaprağı
Bir küçük havuç
İnce ince kereviz sapı
İki kaşık zeytinyağı
Bir kaşık tereyağı
Üç kaşık un
Yarım limon suyu
Bir yumurta sarısı
Tuz
Karabiber
Sebzeli Tavuk ÇorbasıDereotu

Yapılışı:
İncikler haşlanır, suyu çorbada kullanılmak üzere ayrı bir kaba süzülür. Soğuyunca kemiklerinden ayrılarak didiklenir. Sebzeler ayıklanıp temizlenir, ince doğranır. Soğan incecik kıyılır.


Yağlar tencereye alınır. Orta hararetli ateşte eritilip soğan eklenir. Soğan pembeleşince dereotu ve pırasa (veya yeşil soğan) yaprakları  dışında kalan sebzeler eklenerek bir iki kez çevrilir. Kaynar su ve tavuk suyu eklenirek, sebzelerle birlikte kaynamaya bırakılır.

Sebzeli Tavuk ÇorbasıKaynayınca arpa şehriye, tuz ve karabiber eklenir. Bir yandan da un, limon suyu ve yumurta sarısı, çok az suyla çırpılarak terbiye hazırlanır. Şehriyeler ve sebzeler piştiğinde, çorba terbiyesi, didiklenmiş tavuklar ve doğranmış pırasa ya da taze soğan yaprakları eklenir.

Çorbanın yoğunluğu tercihe göre kaynar su eklenerek azaltılabilir. Beş dakika kadar daha pişmeye bırakılır. Ardından ateşten alınan çorbanın üzerine arzuya göre doğranmış dere otu serpilir. Kış aylarının bu leziz çorbası artık yenmeye hazırdır.


Afiyet olsun. J








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder