6 Mart 2017 Pazartesi

Pastacı Kreması

Pastacı Kreması
Malzemeler:
4 kaşık şeker
4 kaşık un
1,5 su bardağı süt
100 gr tereyağı
Bir paket kremşanti

Yapılışı:
Uygun büyüklükte bir kâsede sütle şeker iyice karıştırılır. Tencereye alınan tereyağı kısık ateşte eritilir. Un eklenerek hafif pembe kavrulur. Şekerli süt tencereye eklenir, topaklanmaması için hızlıca karıştırılır. Dibi tutmaması için karıştırılmaya devam edilerek pişirilir. Pişen krema göz göz olmaya başlayınca ateşten alınır, soğumaya bırakılır. Soğutulduktan sonra kremşanti katılarak mikserle çırpılır. Pastacı kreması kullanıma hazırdır.

Afiyet olsun. J

Kısa bir not: Kullanılacak kremşanti sade ise, kakaolu kek arasına, kakaolu ise, sade kek arasına daha bir yakışacak gibi. Ayrıca sade kremşanti kullanılarak hazırlanan kremanın içine limon ya da portakal kabuğu rendelenebilir. Arzu edilirse, vanilya da konabilir. Böylece damak zevkine göre değişik lezzetler elde edilebilir.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder