17 Mart 2017 Cuma

Neşeli Patatesler

Neşeli Patatesler
Akşam yemeğini biraz neşelendirmek için denediğim bu yöntemi, 

....yemek konusunda çok titiz olduğu için beni neredeyse her öğün zorlayan kızım Emine'ye...

...ve sabah kalkar kalkmaz ilk işi mutfağa inip, gözüne neyi kestirirse onunla karnını bir güzel doyurduğu için, asla aç kalmayacağını düşündüğüm oğlum Osman Latif'e ithaf ediyorum. :)

Malzemeler:
Patates
Neşeli PatateslerKızartmak için sıvıyağ
Tuz

Yapılışı:
Patatesleri yıkayıp soyun. Gerekiyorsa bir daha yıkayın. Soyma bıçağını, patatesi tıpkı soyarmış gibi uygulayarak, resimdeki gibi şeritler elde edin.

Yağı tavaya alarak kızdırın. Her bir patates şeridini içe doğru kıvırarak rulolar elde edin. Bunları çözülmeyecek şekilde ve elinizi yakmadan tavaya yerleştirin. Gerekirse kızaran tarafı alt üst edin. Tamamen kızardıklarında patatesleri kağıt havlu üzerine alın. Çıtır çıtır olan patateslerin üzerini tuzlayarak çok soğutmadan servis edin.

Afiyet, bal, şeker olsun. :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder