7 Mart 2017 Salı

Bal Kabaklı Sütlaç

Bal Kabaklı Sütlaç


Malzemeler:
200 gr bal kabağı
1 lt süt
1 bardak pirinç
1 bardak şeker
1 yemek kaşığı nişasta
Bir çimdik tuz
3 su bardağı kaynar su

Yapılışı: 

Bal kabağı temizlenir, soyulur, dilimlenir. Tencereye alınarak, üzerini bir parmak geçecek kadar kaynar su eklenir. Hafif ateşte, suyunu çekecek, fakat dibine tutmayacak şekilde pişirilir. pişince ateşten alınır ve ezilerek püre haline getirilir. Süt ve nişasta eklenerek iyice karıştırılır.

Diğer yanda pirinç, üç bardak kaynar su ve bir çimdik tuzla birlikte haşlanır. Pirinçler nişastasını iyice salıp suyunu çektikten sonra, kabaklı, sütlü karışım yavaş yavaş ilave edilir. Bu sırada sürekli karıştırılarak dibinin tutması önlenir.

Kaynayan sütlaç iyice kaynayıp yoğunlaşınca şeker eklenir, karıştırılır. Bir iki dakika daha kaynatılır ve ocaktan alınır. Sıcakken kaselere boşaltılarak soğutulur. Soğuyunca üzerleri kapatılarak bir süre de buzdolabında soğutulur. Afiyetle yenir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder