8 Mart 2017 Çarşamba

Beze

Beze
Malzemeler:
Beze3 yumurta
Bir kahve fincanı toz şeker
Bir paket vanilya
Bir tatlı kaşığı sirke
Bir çimdik tuz

Yapılışı:
Tepsiye pişirme kağıdı serilir. fırın 100 °C'ye ayarlanarak ısıtılır.

Yumurtanın akları, sarılarından ayrılır. Bu işlem sırasında yumurta aklarına zerre kadar yumurta sarısı bulaşmamalıdır. Aksi halde istenen sonuç elde edilmez. O nedenle yumurta sarılarının parçalanmamasına özen gösterilmelidir.

BezeŞeker, tuz, vanilya ve yumurta akları çırpma kabına alınarak, mikserle önce düşük, sonra yüksek hızda çırpılır. Beyazlaşmaya başlayınca sirke ilave edilir. Karışım tamamen kar halini alıp, çırpma telinden damlamayacak kıvama ulaştığında mikser kapatılır.

Krema torbasının ucuna arzu edildiği şekilde kalın bir duy takılır. Beze yapmaya hazır hale gelen beze kreması, krema torbasına alınır. Eşit büyüklükte ve aralıkta, çok ince olmayacak şekilde fırın tepsisine sıkılır. 100 °C'de bir saate yakın pişirilir.

Süre sonunda  bezeleri ilk kontrol ettiğinizde yumuşak olduğunu hissedeceksiniz. Bu durum sizi yanıltmasın. Tepsiyi dışarı aldığınızda, oda sıcaklığındaki havayla temas eden bezeler, soğuduklarında tamamen sertleşeceklerdir.

Büyük küçük herkesin severek yediği bu lezzeti keyifle denemenizi öneririm.

Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder